NXØ brewery

Lidt om bryggeriet

Historien og idéen bag NXØ Brewery blev til i sommeren 2016. Fortællingen om det gamle Nexø bryggeri & Mineralvandsfabrik, der fra 1865-1970’erne, producerede øl og læskedrikke, har vi vakt til live igen. Derved er en årelang brygger tradition bragt tilbage til byen i øst. Der er sket meget siden vi startede vores eksperimenter hjemme på køkkenbordet og vi har arbejdet målrettet henimod, at kunne dele vores passion for smagfulde kvalitetsprodukter med jer. De første varianter vi lancerede tilbage i 2017, var vores Vandkefirperler.

Økologiske fermenterede læskedrikke, der var de første kommercielle vandkefir produkter nogensinde på markedet i Danmark. Med det sagt. Vil vi være i fortsat vækst, finde på nye smagfulde varianter og i konstant udvikling for at optimere vores produkter til gavn for alle, der nyder vores alternative drikke.

 

Rene råvarer

Det der giver god mening er, den rene råvare og den ægte smag. Det er det essentielle i vores produkter. Derfor bruger vi heller ikke nogen form for unaturlige tilsætninger, kunstige sødemidler, aromaer eller lignende. Kun udelukkende det moder jord kan give os af 100% økologiske og ærlige råvarer. Og i det omfang det er muligt bruger vi lokale råvarer fra Bornholm. Vi har respekt for historien og dyderne for godt gammeldags håndværk. Derfor er hver eneste flaske håndbrygget i Nexø.

Det er ikke et tilfælde at det netop er i Nexø,
vi har valgt at placere vores bryggeri..

Historien fortæller os, at der i 1940’erne var en sodavandsfabrik i byen. Blandt deres produkter var citron- og hindbærsodavand – og dermed vores første to varianter.

… ligesom to gode venner man kender i nye klæder.

Mastermind

Hej,

jeg hedder Paulie er udannet kok og bor i Nexø på Bornholm med min familie. Siden 2016 har jeg udviklet og brygget økologiske kvalitets drikke for hånden. Med respekt for det gode håndværk og den naturlige smag. Rent, råt og ærligt. Uden HOKUS POKUS.

Glæd dig til at smage mine fermenterede læskedrikke, Vandkefirperler, sodaserien, Naturperler og andre lækre drikke i pipeline.

NXØ Brewery er til for at ændre vaner og for at gøre en forskel i drikke industrien.

Bh Paulie / founder og brygmester hos NXØ Brewery.